top of page
Search
  • Writer's pictureNoémi Huszár

Miért teremted időről időre újra a szenvedésed, és hogyan vethetsz véget az ördögi körforgásnak?

A válaszhoz vezető út mindig befelé vezet. Ugyanis amíg bent nincs teljes rend, addig kint sem lehet. De mit is jelent ez?


Minden energia. Te is az vagy.

A bőrruha alatt benned is ott csobog a végtelen energia, aminek áramlása hatással van életed minden területére. Amikor az energiaáramlás szabad és harmonikus, akkor boldogságot, elégedettséget érzel. Ám ha az energiaáramlás valami miatt elakad, akkor felütheti a fejét a szenvedés szorongás, fájdalom vagy egyéb más érzelmi nehézség formájában. Ahhoz, hogy szenvedéseinktől végleg megszabaduljunk, meg kell értenünk, hogy mi okozza az elakadásokat és hogyan oldhatjuk fel azokat.


Az elme a barátunk, ha azzá tesszük.

Az energia áramlik. Tök jó. Érzelmi és mentális jóllétünket viszont nagyban pszichológiai folyamataink határozzák meg. A pszichológiai folyamat olyan mentális események és folyamatok sorozatát jelenti, amelyek az emberi viselkedést, az érzelmeket és gondolatokat befolyásolják. A pszichológiai folyamatok lehetnek tudatosak vagy tudattalanok, és általában az agy működésén alapulnak. Minél tudatosabbak vagyunk pszichológiai és lélektani folyamainkra, hitrendszereinkre, cselekvési és gondolati mintázatainkra, annál kisebb az esély arra, hogy olyan szenvedéskörbe kerülünk, amit nem értünk, és aminek a nem értésétől csak mégjobban szenvedünk. Olykor hajlamosak vagyunk azonosulni negatív gondolatainkkal és hitrendszereinkkel, ami csökkentheti az önbizalmunkat és megfoszthat boldogságunktól - de csak ha engedjük neki.


A tudatalatti tudatosítása

Elménk hatalmas erővel bír. Képes átformálni a valóságunkat és megváltoztatni az életünket. Tudatos figyelemmel és önmegfigyeléssel lehetőségünk van felismerni és megváltoztatni negatív mintáinkat, ami azt jelenti, hogy kellő kitartással megszabadulhatunk a tudatalattink által folyamatosan újragenerált szenvedéstől. Viszont ahhoz, hogy képesek legyünk megváltoztatni, először tudatosítanunk kell őket. A naplózás az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb módja tudatalattink feltérképezésének. 12 hétig napi 3 oldal agy-csapolás reggelente, és garantáltan megváltozik az ember élete...


"Mi van, ha annyira elbaszott az agyam és a tudatalattim, hogy már semmi nem segít?"

Nincs ilyen. Az agy csodálatos öngyógyító képessége a tudomány egyik leglenyűgözőbb jelensége. Agyunk képes megújítani és helyreállítani saját sérült sejtjeit, képes átrendezni és újraformálni az idegi kapcsolatokat, így alkalmazkodva a környezet és az élet változásaihoz. Agyunk neuroplaszticitása lehetővé teszi számunkra, hogy átrendezve az idegi kapcsolatokat megváltoztassuk a megszokott, korlátozó gondolatainkat, felülírjuk tudatalatti, káros működésünket és megváltoztassuk negatív szokásainkat, viselkedésünket. Amikor tudatosan és kitartóan dolgozunk az öngyógyító folyamaton, képesek vagyunk felismerni azokat a káros mintákat, amelyek az életünket negatívan befolyásolják, és átírni azokat pozitív és építő módon.

bottom of page