top of page
Search
  • Writer's pictureNoémi Huszár

Alignment - Belülről kifelé integrálódni a valóságba

Ma reggel azon gondolkodtam, hogy hogyan adhatnám át a lehető legbefogadhatóbban, hogy mit jelent az én értelmezésem szerint "alignment"-ben lenni. Magyarul az alignment összehangoltságot, igazítást, kiegyenlítést jelent. Azaz alignmentben lenni azt jelenti, hogy minden részünkkel teljes összhangban létezünk és cselekszünk, teljesen integrálódva vagyunk önmagunkba és a világba.


Hány féle képpen lehet az ember teljes egész?

Elsőként a pszichológiai aspektust említeném meg, ahol bizonyos énrészeink vagy egységben vannak egymással, és összhangban működnek, vagy valamelyik sérült énrész valamin triggerelődve összebalhézik bent a többiekkel és ezzel belső konfiktust okoz, ami általában kintre is kivetül valamilyen formában. Eddigi megértéseim szerint így tud megtörni az EGÉSZséges áramlás - pszichológiai értelemben.


A következő a személyes kedvencem, és szerintem az egyik legcsodálatosabb teljesség-aspektus. Én, amikor alignmentben érzem magam, akkor az számomra olyan érzés, mintha a belső energiaközpontjaimon (csakráimon) keresztül egy fényoszlop haladna át. Egy tökéletes tisztaságú csatorna, amin keresztül a fény szabadon képes áramolni. Ez lényegében egyfajta függőleges összhang, ami szélességeiben is bármekkorára kiterjeszthető. Véleményem szerint ez a belülről kifelé teremtés tengelye. Amikor ebben vagyok, akkor nincs bennem semmilyen KÉTség, hiszen EGYség-ben vagyok, és feltétel nélküli szeretetet vagyok képes megtapasztalni magam és mások felé. Minél tisztábban és egészségesebben működnek a csakráink - azaz nem működnek sem túl, sem alul - annál tisztábban tud áramolni a fény ebben a függőleges csatornában, és annál inkább integráltnak fogjuk érezni magunkat - energetikai értelemben.


Eddigi megfigyeléseim szerint ezen kívül van még két aspektus. Az egyik az időbeni integráltság, ami azt jelenti, hogy a múltunk, jelenünk és jövőnk integrálva van bennünk. Ez többek között például jelenti azt is, hogy nem idegenítünk el magunktól semmilyen múltbéli cselekedet, hanem megértjük és magunkévá fogadjuk. Ez akkor tud megtörténni, amikor a hozzá kapcsolódó szégyenérzetet szeretetté transzformáltuk. A másik aspektus a kapcsolati integráltság és az emberi kapcsolatokon keresztül megélt teljesség, amiről talán majd később fogok beszélni.


Az energetikai teljesség tengelye

Térjünk vissza kicsit a második aspektusra. A reggeli sétám közben arra a felismerésre jutottam, hogy a "középpontban lenni" lényegében 7 különböző középpontot jelent. Aztán igazából lehet, hogy még többet is, amikor a soul star (purpose) csakrát is bevonjuk a képletbe, de egyelőre maradjunk a hétnél. A hét csakránkhoz rendelhető hét kifejezés, ami tükrözi az adott csakrának az emberileg értelmezhető minőségét, illetve következtetni lehet belőlük arra, hogy mi van akkor, amikor ezek a csakrák alul vagy túlműködnek. Szóval így néz ki valahogy a dolog:


Koronacsakra - I understand - Értem

Harmadik szem csakra - I see - Látom

Torokcsakra - I speak - Beszélem / kinyilatkoztatom

Szívcsakra - I love - Szeretem / szeretném

Napfonat csakra - I do - Csinálom

Szakrális csakra - I feel - Érzem

Gyökércsakra - I am - Vagyok


Tehát, emberileg könnyen értelmezhetővé téve akkor vagyunk tökéletes alignmentben, azaz tökéletes összhangban (MAGunkkal) - amiből aztán ki tudunk terjedni, ha az, ami igazából vagyunk, amit érzünk, amit csinálunk, amit szeretünk, amiről beszélünk, amit látunk, tapasztalunk és ami erről az egészről a megértésünk összhangban van egymással.


bottom of page